ua en ru

НАЗК внесло приписи керівникам Держказначейства та Пенсійного фонду

НАЗК внесло приписи керівникам Держказначейства та Пенсійного фонду Фото: НАЗК (з відкритих джерел)

Приписи внесені Слюз та Зарудному

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло 2 розпорядження голови Державної казначейської служби Тетяні Слюз та голові правління Пенсійного фонду України Олексію Зарудному. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Повідомляється, що внесено приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

За результатами перевірок встановлено ряд порушень, серед яких несвоєчасне подання декларацій за 2015 і 2016 роки, незабезпечення належних умов внесення повідомлень про корупцію через спеціальну телефонну лінію, офіційний сайт, засоби електронного зв'язку і можливості здійснення повідомлення працівниками відповідного органу без зазначення авторства.

Так, з метою усунення виявлених порушень Нацагентство вимагає від керівників зазначених відомств провести службове розслідування та вжити заходів у встановленому законом порядку.

Нагадаємо, раніше НАЗК вніс приписи директору Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артему Ситнику і міністру екології та природних ресурсів України Остапа Семерака.