ua en ru

НАЗК направило до НАБУ 7 висновків про порушення в е-деклараціях високопосадовців

НАЗК направило до НАБУ 7 висновків про порушення в е-деклараціях високопосадовців Фото: НАЗК (РБК-Україна)

Загалом з початку перевірок е-декларацій НАЗК направило до правоохоронних органів 22 обґрунтовані висновки

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 7 висновків про порушення в е-деклараціях високопосадовців. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАЗК.

Як зазначається, з початку проведення перевірок е-декларацій НАЗК направило до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції 22 обґрунтовані висновки щодо високопосадовців (нардепів, міністрів, прокурорів, депутатів місцевих рад, держслужбовців категорії "Б").

"За результатами перевірок декларацій таких осіб встановлено відображення в них недостовірних відомостей на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. З урахуванням підслідності до Національного антикорупційного бюро України направлено 7 обґрунтованих висновків, до органів Національної поліції - 10, до органів прокуратури - 5", - йдеться у повідомленні.

НАЗК направило до НАБУ 7 висновків про порушення в е-деклараціях високопосадовців

Фото: статистика щодо перевірок е-декларацій (прес-служба НАЗК)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол про адміністративне правопорушення, складений стосовно народного депутата Сергія Мельничука.