ua en ru

НАЗК ініціює збільшення штрафів за порушення партіями строків подання звітності

НАЗК ініціює збільшення штрафів за порушення партіями строків подання звітності Фото: Наталія Корчак

НАЗК планує запропонувати парламенту мінімум 4 антикорупційні законопроекти

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) ініціює збільшення штрафів за порушення політичними партіями порядку та строків подання звітності. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написала очільниця відомства Наталія Корчак.

"Цього року пропонуватимемо Верховній Раді як мінімум чотири законопроекти антикорупційного напрямку. Зокрема, маємо ініціативу щодо розміру штрафів стосовно політичних партій: на наш погляд доцільно внести зміни до статей 212-21 в частині збільшення розміру штрафних санкцій за порушення політичними партіями встановленого порядку та строків подання звітності. А також до 212-15 КУпАП щодо розширення та доповнення складу правопорушень, пов’язаних з фінансуванням партій і передвиборної агітації", - зазначила голова НАЗК.

Крім того, вона наголосила, що зараз ведеться робота над впровадженням е-системи звітності для українських політпартій, таким чином, є необхідність у відповідному законопроекті щодо змін до закону "Про політичні партії в Україні".

Цього року пропонуватимемо Верховній Раді як мінімум чотири законопроекти антикорупційного напрямку. Зокрема, маємо ініц...

Опубліковано Корчак Наталією 29 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше НАЗК виявило порушення порядку фінансування у 12 політичних партіях.