ua en ru

НАЗК виявило порушення порядку фінансування 12 політичних партій

НАЗК виявило порушення порядку фінансування 12 політичних партій Фото: Наталія Корчак

НАЗК затвердило висновки за звітами 254 політичних партій

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення порядку фінансування у 12 політичних партій. Про це на своїй сторінці в Facebook написала глава НАЗК Наталія Корчак.

За її словами, НАЗК затвердило висновки за звітами 254 політичних партій.

"Всі звіти партій оприлюднені на сайті агентства, висновки по кожному звіту оприлюднюються (12 висновків вже можна побачити, решта – в процесі)", - написала вона.

Корчак зазначила, що для партій все ще складно контролювати подання звітів місцевими організаціями. Відзначається, що більшість порушень стосуються не надання фінзвітів місцевими осередками.

У партії "За Україну!", "Рух за реформи", "Єдність" немає звітів за місцевим організаціям. Лідером у цьому списку є Українська народна партія, що має 422 місцеві організації і лише 22 заповнених звіти.

Крім того, за підсумками аналізу звітів партій виявлені порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку у трьох партій.

Також, за її словами, зафіксовані порушення строків подання звітів у 29 партій, неподання звітів у третьому кварталі - 96 партій, порушення порядку подання звітів - 83 партії.

Про результати аналізу звітів політичних партій про майно за ІІІ квартал 2016 року. НАЗК затвердило висновки по звітам...

Опубліковано Корчак Наталією 17 січня 2017 р.

Нагадаємо, НАЗК буде виділяти кошти політичним партіям щокварталу в сумі 25% від загального щорічного обсягу фінансування.