ua en ru

У нападника на потяг в Німеччині знайшли прапор ІДІЛ

У нападника на потяг в Німеччині знайшли прапор ІДІЛ Фото: прапор ІДІЛ

Слідчі провели обшук у кімнаті, в якій мешкав нападник

У 17-річного афганця, який ввечері 18 липня здійснив напад на пасажирів потяга в Вюрцбургу (Німеччина), в ході обшуку було знайдено прапор терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомив міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херманн, передає "Німецька хвиля".

Херманн зазначив, що під час обшуку кімнати хлопця був знайдений намальований від руки прапор ІД. При цьому він відмовився називати конкретні мотиви нападника, зазначивши, що не хоче вдаватися у спекуляції. Силовик підкреслив, що слід дослідити, чи мав хлопець ісламістське підґрунтя, чи радикалізувався "зовсім нещодавно". Так, за час свого перебування в Німеччині афганець не привернув уваги правоохоронців.


Міністр наголосив, що життя "мінімум двох жертв" перебувало в небезпеці. Він також підтвердив інформацію щодо постраждалої китайської сім'ї.

Нагадаємо, в результаті атаки в поїзді в Баварії (Німеччина) постраждало п'ять чоловік.

Голова МВС Баварії Йоахім Херрман в своєму виступі на телебаченні розповів, що чоловіком, який напав на пасажирів поїзда з сокирою, виявився 17-річний афганець, який останнім часом жив в населеному пункті Оксенфурт.