ua en ru

Напад на Найєма: суд 11 травня розгляне апеляцію на запобіжний захід головному підозрюваному

Напад на Найєма: суд 11 травня розгляне апеляцію на запобіжний захід головному підозрюваному Фото: Магомед Саітов (facebook.com-MasiNayyem)

Саме цей підозрюваний перебував за кермом автомобіля, який "підрізав" Найєма у центрі Києва

У справі про напад на народного депутата України Мустафу Найєма Апеляційний суд Києва у п'ятницю, 11 травня, розгляне апеляцію на запобіжний захід одному із підозрюваних. Про це повідомив адвокат Найєма, брат Масі Найєм у Facebook.

Розгляд апеляції розпочнеться о 9:40 на запобіжний захід громадянину України Саітову Ахмед-Абубакаровичу. За словами адвоката, саме цей підозрюваний перебував за кермом автомобіля, який "підрізав" нардепа у центрі Києва, після чого зав'язалась сутичка.

"Його участь в інциденті була в тому, що він керував автомобілем Mercedes АА 0095 ТТ і викликав по телефону ймовірно брата на ім’я Мага, який наніс найважчі тілесні ушкодження моєму брату. Саме його дії спровокували всю ситуацію, яка сталась 30 квітня", - написав Масі Найєм.

Завтра, 11.05.2018, о 9:40 Апеляційний суд міста Києва розгляд апеляції по обранню запобіжного заходу у вигляді...

Опубліковано Masi Nayyem 10 травня 2018 р.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва розглядаючи справу щодо нападу на Мустафу Найєма 7 травня 2018 року, у ході засідання прийняв рішення про обрання підозрюваному Саітову Магомеду-Аміну Абубакаровичу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Четвертий підозрюваний знаходився на території Азербайджану. Згодом стало відомо, що Саітова суд в Азербайджані відпустив його під особисте зобов'язання.

Наразі Найєма охороняють представники поліції. Загалом у справі про напад на нардепа четверо підозрюваних, трьом з них раніше вже було обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці.

30 квітня в центрі Києва в районі Бессарабської площі автомобіль Mercedes підрізав машину Найєма. На місці виник конфлікт та бійка, в результаті чого нардепу зламали щелепу.