ua en ru

В НАН прогнозують катастрофу через COVID, а ЄС підтримав санкції США проти Коломойського: новини за 10 березня

В НАН прогнозують катастрофу через COVID, а ЄС підтримав санкції США проти Коломойського: новини за 10 березня Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

В багатоповерхівці Бердянська пролунав вибух, ЄС підтримав санкції США проти українського олігарха Ігоря Коломойського, українські вчені вважають, що весняна хвиля коронавирусу може стати національною катастрофою. Детальніше про те, що сталося в середу, 10 березня, - в матеріалі РБК-Україна

Коронавірус в Україні і в світі

  • У мобільний COVID-госпіталь в Богородчанах доставили перших пацієнтів з лікарень Івано-Франківської області. Пацієнтів переправляють в мобільний госпіталь, щоб розвантажити місцеві лікарні.
  • Вчені вважають весняну хвилю коронавірусу в Україні більш небезпечною за осінню, оскільки вона має характерний стрімкий розвиток. Повідомляється, що весняна хвиля може стати національною катастрофою.
  • Укрзалізниця оприлюднила список тимчасово скасованих рейсів приміських та регіональних потягів в Івано-Франківській та Чернівецькій областях, які потрапили до "червоної" зони карантину.
  • В Житомирській області зафіксовані випадки, коли люди два рази перехворіли на COVID-19 заражалися і по третьому колу. Про це повідомила перший заступник голови Житомирської ОДА.
  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що проблем з міжнародним визнанням використовуваної в Україні вакцини Covishield / Astra Zeneca - Oxford University бути не повинно. Вакцина затверджена ВООЗ.
  • Поставки вакцини американської компанії Pfizer для вакцинації в Україні очікуються в найближчі тижні.
  • Зірка каналу "1+1" Алла Мазур, яка нещодавно поборола рак, розповіла, що зробила щеплення від коронавірусу індійською вакциною Covishield.
  • В Ізраїлі заявили, що щеплення від коронавірусу не викликає серйозних побічних ефектів у дітей. Вакцину перевіряли на дітей 12-16 років.

У багатоповерхівці Бердянська прогримів вибух, є жертви

У середу, 10 березня, в Бердянську Запорізької області на 7-му поверсі дев'ятиповерхового стався вибух. Є загиблі і постраждалі.

Правоохоронці повідомляють про двох загиблих чоловіків. Також внаслідок вибуху серйозно постраждала жінка, яку у важкому стані госпіталізували.

ЄС підтримав санкції США проти Коломойського

Представник Євросоюза з питань зовнішньої політики Петер Стано заявив, що ЄС підтримує рішення США ввести санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського. Його звинувачують у корупційних злочинах.

"ЄС підтримує рішення Сполучених Штатів ввести заборону на в'їзд для пана Коломойського за значні корупційні діяння під час його роботи в якості високопоставленого чиновника в українській владі", - сказав Стано.

У Росії заявили, що "перший раз чують" про мирний план по Донбасу

У Російської Федерації відреагували на заяву глави Офісу президента Андрія Єрмака про мирний план по Донбасу. За словами заступника міністра закордонних справ РФ Андрія Руденка, він вперше чує про нього.

Нагадаємо, вчора глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна спільно з Німеччиною і Францією розробила план відновлення миру на Донбасі. Але він досі не отримав схвалення з боку Росії.

У дитячому садку Чернівців привселюдно принизили дитину і надіслали батькам фото

У Чернівцях в дитячому садку №42 "Перлинка" принизили одну з вихованок і не подарували їй подарунок до 8 березня. Все через те, що її батьки відмовилися здавати гроші в батьківський комітет.

Про це повідомив батько дівчинки. Він зазначив, що не здав гроші на чергові "побори" в саду і його дитину принизили і надіслали батькам фото, де показано, як дівчинка залишилася без подарунка і сидить одна, доки інші грають іграшками.

Володимир Зеленський відреагував на інцидент. Дитина отримала презент від президента.

Прокинувся найвищий вулкан нашого континенту: потоки лави і іскри видно за кілометри

Найпотужніший вулкан Євразії почав вивергатися на Камчатці. Він називається Ключевська сопка.

На відео видно, як із кратера вулкана йде дим і викидаються розжарені уламки. Відзначається, що на відео зафіксовано появу нового конусу вулкана.

У Росії "впали" сайти Кремля

В Росії не працюють сайти низки державних органів. Збій стався 10 березня після того, як Роскомнадзора вирішив сповільнити роботу Twitter.

Зокрема, припинили роботу сайти Кремля, уряду, МВС, Держдуми і самого Роскомнадзора. Що сталося з російським інтернетом і як реагують юзери на фейли Роскомнадзора - читайте в матеріалі.

В Україну несеться циклон з дощами, снігопадами і штормовим вітром

Погода в Україні опиниться під дією циклону вже у п'ятницю, 12 березня. Синоптики обіцяють дощ, сніг, сильний вітер. А у четвер, 11-го числа, метеоситуація все ще буде спокійною - з сонцем і невеликим морозом.