ua en ru

Податковий кодекс слід прийняти якомога швидше, - М.Єфімов

Урядовий проект Податкового кодексу, який знаходиться на розгляді у Верховній Раді, слід допрацювати в стислі терміни і прийняти до кінця поточної парламентської сесії, щоб держбюджет-2011 був зшитий вже за новими правилами. Про це РБК-Україна заявив генеральний директор ВАТ «Енергомашспецсталь» (Краматорськ, Донецька обл.) Максим Єфімов.
«Необхідність прийняття Податкового кодексу витає з 1998 р. З тієї пори було написано чимало проектів цього документа, але, на мою думку, редакція кодексу, запропонована Кабміном Миколи Азарова, найбільш відповідає викликам сьогодення. Удосконалена база оподаткування, зокрема - зближення податкового та бухгалтерського обліків, полегшать роботу українських підприємств, які працюють на іноземних фондових майданчиках. А Покрокове зниження ПДВ і податку на прибуток дасть додатковий ресурс у зростання економіки», - відзначив М.Єфімов.
Він також позитивно відгукнувся про зниження кількості національних податків з 29 до 17 з одночасним перерозподілом грошових потоків на користь органів місцевого самоврядування. «Місцеве самоврядування давно слід наповнити реальним змістом, а для цього місцевим радам необхідні ресурси», - резюмував гендиректор ВАТ «Енергомашспецсталь», додавши, що ця ініціатива укладається в русло економічної програми Президента Віктора Януковича.