ua en ru

Податковий борг ліквідованих банків перевищує 5 млрд гривень, - ДФС

Податковий борг ліквідованих банків перевищує 5 млрд гривень, - ДФС Фото: банки-банкрути заборгували понад 5 млрд гривень податків google.com.ua maps)

За 9 місяців задекларовано понад 1,984 млрд гривень податку на прибуток

З початку року зростання 46 ліквідаційних банків заборгували до бюджету 5,069 млрд гривень податків і борів. Про це повідомляє прес-служба Офісу великих платників Державної фіскальної служби.

Як повідомляється, податковий борг банків становить 30% боргу по всьому Офісу за 2017 рік.

При цьому за результатами кампанії декларування податку на прибуток за 9 місяців 2017 року, фінансовими установами, які обслуговуються в Офісі великих платників, задекларовано податку на прибуток в сумі 1,984 млрд гривень.

Банки, які знаходяться під управлінням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - тобто знаходяться в процесі ліквідації, є досить прибутковими і обсяг задекларованих ними зобов'язань перевищує 1, 563 млрд гривень, або майже 80% від загальної задекларованої суми податку на прибуток.

Зазначимо, що декларування таких високих зобов'язань ліквідаційними банками зовсім не свідчить про те, що вони будуть оплачені. Оскільки відповідно до законодавства, яким регулюється діяльність банків після початку процедури ліквідації, під час її здійснення в банку не виникає жодних додаткових зобов'язань щодо сплати податків і зборів, крім витрат, пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури.

Нагадаємо, Київський районний суд Одеси в рамках розслідування схем бізнесмена Сергія Курченка конфіскував нафтопродукти на суму понад 800 млн гривень.

В результаті реалізації зазначеного палива до бюджету спрямовано понад 300 млн гривень податкових платежів.