ua en ru

Податкова надала роз'яснення щодо застосування РРО при покупках через Інтернет

Податкова надала роз'яснення щодо застосування РРО при покупках через Інтернет

Реєстратори розрахункових операцій (РРО) не застосовуються при здійсненні розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування. Це ж стосується сервісів переказу коштів.

Про це йдеться в роз’ясненні Державної податкової служби України (ДПС).

"Якщо споживачі, використовуючи мережу Інтернет, замовляють послуги і розрахунки за них здійснюють виключно із застосуванням електронного платіжного засобу та платіжних систем (LiqPay, Portmone, EasyPay, PayPong, Ipay.ua, City24, Приват24 тощо), такі операції здійснюються без застосування РРО надавачем послуги", - йдеться в повідомленні.

У ДПС нагадали, що це передбачено законом від 1 грудня 2020 року № 1017-IX, яким внесено зміни до Податкового кодексу України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами.

Нагадаємо, Верховна рада відстрочила до 1 січня 2022 року обов'язкове застосування РРО (ПРРО) для ФОПів, які є платниками єдиного податку другої - четвертої груп.

У березні 2020 року Національний банк визначив перелік системно важливих, соціально важливих та важливих платіжних систем в Україні.