ua en ru

Податкова міліція Києва за січень-вересень 2011 р. виявила понад 560 злочинів у сфері оподаткування

Податкова міліція Києва за січень-вересень 2011 р. виявила понад 560 злочинів у сфері оподаткування, з них - 543 тяжких та особливо тяжких, повідомляє прес-служба ДПС.
З початку поточного року податковою міліцією, спільно із заходами районних податкових інспекцій Києва, забезпечено надходжень до бюджету в сумі 1 млрд 382 млн грн. У ході розслідування кримінальних справ забезпечено погашення завданих державним інтересам збитків у сумі 192 млн грн.
У січні-вересні поточного року вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 106 мільйонів гривень у тому числі:
- лікеро-горілчаних виробів - 9 млн 340 тис. грн;
- тютюнових виробів - 1 млн 415 тис. грн;
- спирту - 968 тис. грн;
- інше майно - 95 млн 250 тис. грн.
Припинено діяльність 10 підпільних цехів з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв.
У результаті проведених заходів, спрямованих на боротьбу з фіктивним підприємництвом і незаконним відшкодуванням ПДВ, виявлено 66 фіктивних фірм та 13 "конвертаційних центрів", через банківські рахунки яких відмивалися й ішли за кордон величезні суми.
Серед викритих податківцями злочинів переважають різноманітні махінації у сфері ПДВ. Встановлено 162 факти поданих незаконних заявок на відшкодування з бюджету ПДВ на загальну суму 983 млн грн.