ua en ru

Податкова міліція вилучає документи внутрішнього користування у ФПУ, - Хара

Податкова міліція вилучає документи внутрішнього користування у Федерації профспілок України (ФПУ). Про це РБК-Україна повідомив голова ФПУ Василь Хара.

"Генеральна прокуратура України відкрила терор проти Федерації профспілок України. Їхня мета - захопити власність федерації. Держвласності залишилося тут менше 20%; єдине, що збереглося, - це санатарно-курортні установи. На даний момент протягом години податкова міліція вилучає документи внутрішнього користування, документи щодо власності. Зараз тут знаходиться близько 12-15 осіб, це представники податкової і міської прокуратури. Ці дії не є правомірними, оскільки у внутрішні справи профспілки, згідно з Конституцією і міжнародними нормами, а також законами профспілки, жодна держустанова не має права лізти", - сказав Хара.

Також він зазначив, що віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко назвав цю ситуацію дикістю і обіцяв зустрітися сьогодні з головою Адміністрації Президента Сергієм Льовочкіним і переговорити з приводу ФПУ. Крім того, голова ФПУ зазначив, що планує найближчим часом особисто зустрітися з Президентом.