ua en ru

Податок на роботу з офшорами приноситиме держбюджету 3 млрд грн на рік, - Тігіпко

Податок на роботу з офшорами приноситиме держбюджету України 3 млрд грн на рік. Про це в своїй статті "Податок на багатство: відповідальність і справедливість" у виданні "Дзеркало тижня. Україна" пише віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Залишаючи за бізнесменами право планувати свій бізнес так, як вони вважають за потрібне, і з урахуванням чинного законодавства, держава повинна поклопотатися про те, щоб компенсувати свої втрати. І податок на роботу з офшорами є одним з таких компенсаторів. Кошти, які надходитимуть від цього 12-процентного збору (а це близько мільярда гривень), також прямуватимуть на ліквідацію дефіциту бюджету Пенсійного фонду. Ми пропонуємо також розширити перелік офшорних юрисдикцій з 33 до 68, що дасть можливість збільшити надходження від цього податку. За попередніми підрахунками, в цьому випадку мова йде ще про 2 млрд грн в рік додатково", - пише Тігіпко.

У статті також говориться: "Податок на багатство - не панацея, а один з комплексу заходів, які зможуть утримати економіку України на плаву, коли накотиться друга хвиля кризи. Окрім впровадження податку на багатство, Мінсоцполітіки пропонує ще податок на операції з офшорами. Адже так зване офшорне планування - це, по суті, легальний спосіб ухилення від податків і виведення частини прибутку в країни з меншим податковим тягарем. А втрачає бюджет, можливості держави підтримувати незахищених зменшуються".