ua en ru

Наявність декількох об'єднань на Майдані свідчить про його маргіналізацію, - Чечетов

Поява Всеукраїнського об'єднання «Майдан» та громадянської платформи «Майдан» свідчить про те, що Євромайдан маргіналізується. Таку думку висловив перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

«Вже є дві організації. Буде ще три-чотири. Їх кількість не має значення, тому що Майдан все одно вмирає. У 2004 р. політики все осквернили, коли «помаранчева» банда стала своїми чобітьми на плечі людей, а потім перегризлася. Таке ж і зараз - знову прийшли політики. Яценюк, Кличко і Тягнибок хотіли підім'яти під себе Майдан, використовувати народ, як стадо баранів. Люди їм сказали: «Вибачте, ми не такі. Ми стали суспільством». Всі процеси, які зараз відбуваються, говорять про те , що Майдан маргіналізується», - зазначив Чечетов.

«Хто залишився на площі? Вандали і варвари, які зруйнували пам'ятник Леніну, а також фашисти і нацисти. Останні у двох дівчат, які збирали гроші на хвору онкологією дівчинку, забрали ті кошти і мобільні телефони. Одну майже роздягли і водили по площі. Ще там залишилися найбільш «просунуті» в європейському плані люди - гомосексуалісти. Зараз вони вимагають, щоб поставити там намет, обурюються, чому їм слова не надають», - зазначив нардеп.

За його словами, кияни протестують проти того, що відбувається на Майдані. «До нас надходять тисячі листів, вони запитують, скільки це триватиме? Обурюються, що все місто загадили. Пропонують розігнати Майдан. Ми говоримо: ні, не будемо робити цього, їжте це, щоб бажання відпало ще таке повторювати», - зазначив Чечетов.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2013 р. в соціальних мережах активісти Майдану почали формувати спільноту «Громадянська платформа «Майдан», яка ставить своєю метою поширити на всю Україну способи самоорганізації людей, апробовані під час масових акцій в центрі Києва. Інша мета співтовариства - забезпечити громадський контроль чиновників на всіх рівнях.

Також лідери опозиційних партій оголосили про створення Народного об'єднання «Майдан», до складу якого увійшли представники політичних партій, громадських організацій, а також науковці, діячі культури і художники.