ua en ru

Найбільший інтерес до експорту у ЄС проявляє бізнес з України

Найбільший інтерес до експорту у ЄС проявляє бізнес з України Фото: український експорт до ЄС має райдужні перспективи (DT.ua)

Українські експортери стали світовим лідером серед користувачів онлайн-служби підтримки Євросоюзу

Кількість українських компаній, які скористалися послугами безкоштовної онлайн-служби підтримки експорту Європейського союзу (EU Export Helpdesk), протягом перших двох тижнів 2016 року вперше перевищила число користувачів з будь-якої іншої країни світу, включаючи країни-члени ЄС. Про це повідомили сьогодні у прес-службі представництва Євросоюзу в Україні у "Фейсбук".

Як зазначається, причина цього полягає у тимчасовому застосуванні з 1 січня 2016 року глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Євросоюзом та Україною.

Те, що українці поки частіше користуються сервісом EU Export Helpdesk, говорить про те, що український бізнес готується до збільшення експорту в ЄС і активно вивчає нові експортні можливості на європейських ринках.

Найбільший інтерес до експорту у ЄС проявляє бізнес з України

Фото: европейский рейтинг экспортного интереса (Facebook /EUDelegationUkraine)

Служба підтримки експорту - основний онлайн-інструмент Євросоюзу, створений з метою надання допомоги експортерам з-за меж ЄС.

Україна продовжує бути світовим лідером у використанні служби ЄС допомоги експортерам! http://exporthelp.europa.eu#EUinUA #DCFTA

Опубліковано European Union in Ukraine 15 січня 2016 р.

Нагадаємо, в березні 2015 року у Євросоюзі зазначили на зниженні зростання експорту товарів з України.

Роком раніше Єврокомісія тимчасово знизила мита на український експорт.

За даними Державної митної служби, ЄС став найбільшим торговельним партнером України замість СНД у 2014.