ua en ru

Знаходження України поза МС може призвести до втрати тисяч робочих місць і введення візового режиму з Росією, - "Український вибір"

Знаходження України поза Митним союзом може призвести до втрати тисяч робочих місць і введення візового режиму з Росією. Про це говориться у статті, розміщеній на інтернет-сайті громадського руху "Український вибір".

"На думку відомого політика Порошенка, Україна зможе підписати угоду про завершення першого етапу безвізового режиму на саміті Україна-ЄС в лютому ц.р. За його словами, 25 лютого Україна повинна отримати рішення по завершенню першого етапу безвізового режиму. "Завершити етап адаптації змін в законодавство і перейти вже до імплементаційного етапу. Тобто, етапу впровадження цього законодавства в практичні сфери реалізації цієї політики", - сказав політик. Але буквально через декілька днів після цієї заяви з'явилася інформація, що в Єврокомісії не зв'язують реалізацію Україною плану дій з лібералізації візового режиму з Євросоюзом з майбутнім самітом Україна-ЄС", - сказано в статті.

Крім того, там говориться: "Незрозуміло, навіщо українським євроінтеграторам потрібно постійно наступати на одні і ті ж граблі і повторювати, що "ось - ось" буде досягнутий прорив у відносинах з ЄС, після чого ЄС спростовує цю інформацію. Одне з двох - або мова йде про некомпетентність, або ж про бажання підтримати евороілюзії у тієї частини населення України, яка все ще знаходиться в їх полоні".

У статті також наголошується: "Постійно переносяться терміни входження в шенгенську зону Румунії і Болгарії - повноцінних членів ЄС. Отже подібні "євроцукерочки" українських політиків - "від лукавого". А ось те, що знаходження України поза Митним союзом може кінець кінцем призвести до втрати тисяч робочих місць в Україні і навіть до введення візового режиму з Росією і, відповідно, втрати для сотень тисяч українців можливості годувати свої сім'ї за рахунок "заробітчанства" в ній - про це варто серйозно задуматися".