ua en ru

Нагорний Карабах мають намір перейменувати в новій "конституції"

Нагорний Карабах мають намір перейменувати в новій "конституції" Фото: Нагорний Карабах перейменують в Арцах

Республіка буде називатися Арцах

Невизнану Нагірно-Карабахську Республіку (НКР) у проекті нової "конституції" перейменують в "Республіку Арцах". Про це в ефірі Громадського телебачення НКР заявив голова національних зборів республіки, керівник професійної "комісії" конституційних реформ Ашот Гулян.

"Буде вже не конституція Нагірно-Карабахської Республіки, а Республіки Арцах. Це означає, що суб'єкт в Конституції змінюється, і здійсниться те, про що ми говорили протягом років, - ми повернемося до нашого історичної, справжньої назви, що знайде своє відображення у першій же статті нової "Конституції", - зазначив Гулян.

Згідно з чинною "конституцією", можуть використовуватися обидві назви "республіки". Арцах - древнє вірменське назва Карабаху.

Проект "конституції" пропонує змінити форму правління з напівпрезидентської на президентську, а також розширити повноваження законодавчого органу.

Нагадаємо, раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Нагірний Карабах може отримати особливий статус, але тільки за умови, що ця територія залишиться у складі Азербайджану.