ua en ru

У "Нафтогазі" заявляють, що не збираються зупиняти роботу Кременчуцького НПЗ

У "Нафтогазі" заявляють, що не збираються зупиняти роботу Кременчуцького НПЗ Фото: Пасішник

Пасішник підкреслив, що спроби дискредитувати новий менеджмент Укртранснафти не пройде

У "Нафтогазі" заявляють, що не збираються зупиняти роботу Кременчуцького НПЗ, і вимагати від держави гроші не планують. Про це у своєму Facebook повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

"Вимагати від держави необгрунтовані гроші за псевдоаренду резервуарів, при цьому користуючись нафтою держави - керівництво держави і уряд не дозволять!", - Написав Пасішник.

Директор "Нафтогаз України" зазначив, що єдиним шляхом, вирішення проблеми з технологічністю нафти є продаж заводу за ринковою вартістю за умови обов'язкового повернення коштів витрачених Укртранснафтой за оренду резервуарів для зберігання нафти.

"Розпоряджень Уряду з переробки нафти не існує. Тому, враховуючи таку позицію переробника, Укртранснафта не в змозі виконати будь-яке доручення уряду і РНБОУ, тому використовуючи монопольне становище єдиного працюючого НПЗ і фактично незаконне утримання технологічноі нафти і неповернення ії власнику з боку НПЗ призведе до значних втрат державної компанії, а тому не може бути прийнятним для держави ", - написав він.

Зазначимо, раніше в "Укртатнафті" заявляли, що завод може зупинитися через те, що на підприємство перестала надходити нафта.