ua en ru

У "Нафтогазі" розповіли про умови отримання траншу ЄБРР на закупівлю газу

У "Нафтогазі" розповіли про умови отримання траншу ЄБРР на закупівлю газу Фото: транш ЄБРР "Нафтогазу" знаходиться під загрозою (РБК-Україна)

Європейські партнери вимагають чіткого фінплану та реформування НАК

НАК "Нафтогаз України" зможе використовувати кредит Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в повному обсязі після затвердження Кабінетом міністрів України фінплану компанії на 2017 рік і продовження реформи корпоративного управління. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як повідомляється, минулого тижня кредитний комітет ЄБРР схвалив надання "Нафтогазу" 66 млн доларів в рамках кредитної лінії ЄБРР на загальну суму 300 млн доларів для закупівлі газу у європейських постачальників.

У той же час, у банку заявили, що Україна не до кінця виконує одне з основних умов кредитування - реформування корпоративного управління, а тому кредит буде виданий лише у разі виконання урядом України взятих зобов'язань до кінця липня.

Також кредитний комітет ЄБРР вимагає до кінця поточного місяця затвердити фінансовий план "Нафтогазу" та перелік очікуваних показників роботи наглядової ради компанії в прийнятній для банку формі.

"Ці кошти важливі для підготовки України до зимового сезону в частині закупівлі необхідних обсягів газу. Разом з тим, ми з розумінням ставимося до рішення ЄБРР і сподіваємося, що українська сторона оперативно надолужить виконання затвердженого плану реформи корпоративного управління", - зазначив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Фінансовий план НАК, підготовлений за міжнародними стандартами, було погоджено наглядовою радою компанії та подано до Кабінетуі міністрів на затвердження в квітні.

Кредитна лінія ЄБРР у розмірі 300 млн доларів була відкрита в жовтні 2015 року для закупівлі газу на західному кордоні України. Однією з умов надання кредиту ЄБРР була реалізація Кабміном плану дій з реформування корпоративного управління в "Нафтогазі".

Нагадаємо, Україна та ЄБРР домовилися про посилення співпраці у сфері реформування "Нафтогазу".