ua en ru

"Нафтогаз" заявив про готовність приступити до створення страхового резерву газу з 2016

"Нафтогаз" заявив про готовність приступити до створення страхового резерву газу з 2016 Фото: "Нафтогаз"

НАК "Нафтогаз України" готується до виконання відповідних вимог

НАК "Нафтогаз України" заявила про готовність до виконання вимог щодо створення страхового резерву газу в ПСГ з 1 січня 2016 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Повідомляється, що запасів "Нафтогазу" в ПСГ на кінець грудня буде достатньо для виконання вимог щодо формування страхового резерву на січень. Компанія також готова підтримувати необхідний обсяг резервів на наступні місяці 2016 року для забезпечення гарантованого виконання зобов'язань з реалізації газу українським споживачам згідно за укладеними договорами.

"Створення страхових резервів вимагає від постачальників газу додаткових фінансових ресурсів. Але це необхідно, насамперед, для захисту інтересів кінцевих споживачів. Вони отримають гарантію, що трейдер, який продав їм газ, дійсно має в наявності необхідний ресурс. Вимоги щодо страхового резерву діють у переважній більшості країн Європи. Нам, як і іншим трейдерам, може не подобатися необхідність отримувати значні оборотні кошти, але на цивілізованому ринку безумовним пріоритетом має бути захист інтересів споживачів", - зазначив перший заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Перелома.

Згідно з новими правилами, з 1 січня 2016 року заявки на транспортування газу будуть задовольнятися лише за умови створення постачальниками страхових резервів газу в ПСГ.

Нагадаємо, "Нафтогаз" очікує рішення Стокгольмського арбітражу по справі з "Газпромом" в I кв. 2016 року.