ua en ru

"Нафтогаз" очікує рішення Стокгольмського арбітражу по суперечці з "Газпромом" в I кв. 2016 року

"Нафтогаз" очікує рішення Стокгольмського арбітражу по суперечці з "Газпромом" в I кв. 2016 року Фото: Андрій Коболєв

На початку 2016 року почнуться слухання у справі

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв очікує рішення Стокгольмського арбітражного суду щодо спору з російським "Газпромом" в I кварталі 2016 року. Про це він повідомив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми готуємося до слухань, які повинні початися в першому кварталі наступного року. І ми очікуємо, що в першому кварталі наступного року він власне кажучи і закінчиться", - заявив Коболєв.

Нагадаємо, суперечка в Стокгольмі між "Газпромом" і "Нафтогазом" було розпочато після вистави "Нафтогазом" відповідного клопотання ще 13 жовтня 2014 р.

5 березня 2015 р. в Стокгольмі відбулося перше слухання по процедурних питань, на якому, зокрема, 30 квітня була визначена як дата подачі позовних вимог до "Газпрому" з боку "Нафтогазу" щодо транзитного контракту.

Наприкінці січня цього року "Нафтогаз" подав позовні вимоги проти "Газпрому" в арбітраж щодо контракту на поставку газу.

За словами прем'єр-міністр України Арсенія Яценюка, сума позовів "Нафтогазу" до "Газпрому" перевищила 16 млрд дол.

У свою чергу "Газпром" звернувся в Стокгольмський арбітражний суд з вимогою стягнути з НАК "Нафтогаз України" 29 млрд дол.