ua en ru

"Нафтогаз" заборгував "Укрнафті" 50 млрд грн, - Коломойський

"Нафтогаз" заборгував "Укрнафті" 50 млрд грн, - Коломойський Фото: Ігор Коломойський

Коломойський стверджує, що НАК не розрахувався

НАК "Нафтогаз України" винен ПАТ "Укрнафта" як мінімум 50 млрд грн. Про це міноритарний акціонер "Укрнафти", власник групи "Приват" Ігор Коломойський повідомив журналістам сьогодні, передає кореспондент РБК-Україна.

"З нею ("Укрнафтою") НАК не розрахувався, він їй повинен як мінімум 50 млрд ... Заплатять - ми розрахуємося", - сказав Коломойський, коментуючи звернення ДФС.

Зазначимо, що в листопаді 2014 р. тодішній голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус заявив, що ГФС має намір у судовому порядку домогтися стягнення з "Укрнафти" 2,1 млрд грн обов'язкових до сплати рентних платежів за серпень-жовтень 2014 р.

Сьогодні Коломойський заявив, що не вважає борги "Укрнафти" по сплаті податків приводом для зміни правління.

"За законом, наглядова рада має право відстороняти (правління - ред.), якщо є за що, а якщо ні, то тільки збори акціонерів . Це те, що в законі, а у нас не завжди все за законом", - сказав Коломойський.

Варто відзначити, що Коломойський сьогодні насилу пройшов в будівлю НАК "Нафтогаз України". За словами очевидців, його не хотіла пропускати в будинок охорона.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився оскаржити вимогу акціонерів компанії "Укрнафта" про компенсації Україною 5 млрд дол.