ua en ru

"Нафтогаз" виграв суд з "Укртрансгазом" у справі про майже мільярдний борг

"Нафтогаз" виграв суд з "Укртрансгазом" у справі про майже мільярдний борг Фото: "Нафтогаз"

Мова йде про 924,832 млн гривень, які раніше суд постановив стягнути з "Нафтогазу" на користь "Укртрансгазу" в якості боргу

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" виграла суд з "Укртрансгазом" на 924,832 млн гривень. Про це РБК-Україна повідомили джерела, знайомі з ситуацією.

Як повідомляється, відповідне рещение виніс Вищий господарський суд України, розглянувши питання в закритому режимі, без присутності представників ЗМІ.

Так, мова йде про 924,832 млн гривень, які у вересні минулого року Господарський суд Києва постановив стягнути з "Нафтогазу" на користь "Укртрансгазу" в якості боргу за послуги балансування газу. Разом з тим, вже в лютому поточного року Апеляційний господарський суд Києва скасував дане рішення. У відповідь на це, "Укртрансгаз" подав касаційну скаргу, але суд її не підтримав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Укртрансгаз" зняло обмеження на транспортування газу для ТЕЦ-6 (теплової електроцентралі), які були введені раніше через систематичну несплату за послуги транспортування газу і накопичення боргів.