ua en ru

"Нафтогаз" повідомив про скорочення попиту на газ у всіх областях, крім Одеської

"Нафтогаз" повідомив про скорочення попиту на газ у всіх областях, крім Одеської фото: газ

Одним з найбільших споживачів газу в Україні залишається хімічна промисловість

Скорочення попиту на газ в 2015 році відбулося у всіх областях України, крім однієї, і по всім категоріям споживачів. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз".

За даними компанії, в 2015 році українські споживачі використовували 31,0 млрд куб. м газу, у той час як у 2014 році - 38,9 млрд куб. м.

"Всі області України, крім Одеської, використовували менше газу, ніж у попередньому році. Збільшення використання газу в Одеському регіоні на 0,09 млрд куб. м (+4%) пояснюється активізацією роботи Одеського припортового заводу (+0,26 млрд куб. м). У той же час населення Одеської області скоротив використання газу з 0,66 млрд куб. м до 0,54 млрд куб. м (-19%), на рівні побутових споживачів в інших регіонах України", - зазначають у "Нафтогазі".

"Нафтогаз" повідомив про скорочення попиту на газ у всіх областях, крім Одеської

Згідно з повідомленням, одним з найбільших споживачів газу в Україні залишається хімічна промисловість.

статистики "Нафтогазу", найбільше скорочення використання газу відбулося в Луганській і Донецькій областях (-67% і -46% відповідно). Зазначимо, що не враховувалися обсяги газу, використані на територіях, непідконтрольних української влади. Також дані не включають показники по АР Крим.

Нагадаємо, у 2015 році використання газу в Україні порівняно з 2014 роком скоротилося на 8,8 млрд куб. м (з 42,6 до 33,8 млрд куб. м, -21%).