ua en ru

"Нафтогаз" повідомляє про зняття арешту з українського судна "Титан-2" у Мексиці

"Нафтогаз" повідомляє про зняття арешту з українського судна "Титан-2" у Мексиці Фото: "Чорноморнафтогаз"

"Титан-2" було заарештовано фінансовими органами Мексики через банкрутство компанії-орендаря

Фінансова прокуратура Мексики зняла арешт з судна "Титан-2", яке належить ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз". Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

"Це перший випадок, коли уповноважений орган іншої країни офіційно визнав право власності ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз", офіційно зареєстрованого у Києві, на майно колишнього "Чорноморнафтогазу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це стало можливим завдяки спільним зусиллям НАК "Нафтогаз України", "Чорноморнафтогазу" та Посольства України в Мексиці та залученню мексиканських радників, які мають досвід у звільненні морських суден.

Повідомляється, що судно "Титан-2" було заарештовано фінансовими органами Мексики через банкрутство компанії-орендаря та відкриття відповідного розслідування.

"Наразі судно перебуває у пошкодженому стані внаслідок урагану, мексиканська Служба відчуження майна (SAE) вживає заходів для його зняття з мілини та відведення в безпечне місце. Рішення щодо подальшого використання "Титану-2" має бути прийнято урядом України. Відповідні пропозиції "Нафтогаз" надіслав до Міністерства економічного розвитку і торгівлі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" направив РФ офіційне повідомлення про інвестиційний спір щодо активів у Криму.

У відповідь на це, "голова" анексованого Росією Криму Сергій Аксьонов заявив, що на території півострова немає активів НАК "Нафтогаз України".