ua en ru

"Нафтогаз" підписав мирову угоду з "Київтеплоенерго"

"Нафтогаз" підписав мирову угоду з "Київтеплоенерго" Фото: "Нафтогаз" та "Київтеплоенерго" підписали мирову угоду

Гаряча вода у Києві може з'явитися вже за тиждень

НАК "Нафтогаз Україна" підписав мирову угоду з "Київтеплоенерго" щодо боргових зобов’язань "Київенерго". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення "Нафтогазу" у Twitter.

Як зазначається, угоду щодо боргу "Київенерго" було підписано сьогодні, 9 жовтня, а вже завтра, 10 жовтня, її має затвердити суд. Після цього, як прогнозують у "Нафтогазі", за тиждень у Києві може бути відновлено гаряче водопостачання.

"Десь за тиждень бойлерам можна дати відпочинок. Сьогодні підписали мирову угоду, за якою "Київтеплоенерго" визнає, що є правонаступником за борговими зобов’язаннями "Київенерго". Завтра Господарський суд м. Києва має затвердити мирову угоду", - йдеться у повідомленні.

"Нафтогаз" підписав мирову угоду з "Київтеплоенерго"

Як зазначили у "Нафтогазі", після затвердження угоди протягом двох днів "Київенерго" та "Київтеплоенерго" мають урегулювати питання передачі боргових зобов’язань. І вже після цього "Нафтогаз" та "Київтеплоенерго" зможуть укласти договір про постачання газу за пільговою ціною на умовах ПСО, процес триватиме до 5 робочих днів.

"Після затвердження судом мирової угоди ми готові у будь-який час підписати з "Київтеплоенерго" договір про постачання газу на умовах ПСО, і сподіваємось, що "Київтеплоенерго" зможе виконати необхідні умови для отримання номінацій природного газу", - повідомив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що "Київтеплоенерго" викупило майно "Київенерго" майже за 270 млн гривень.

Зазначимо, "Нафтогаз" не погоджувався підписувати договір з "Київтеплоенерго" через відмову підприємства приймати на себе борги "Київенерго".