ua en ru

"Нафтогаз" відмовився звільняти Роллинса на вимогу ГФС

"Нафтогаз" відмовився звільняти Роллинса на вимогу ГФС Фото: Марк Ролінс

Компанія відповіла ГФС щодо вимоги звільнити главу "Укрнафти" Роллинса

НАК "Нафтогаз України" надав Державній фіскальній службі відповідь щодо вимоги, заявленого відомством у квітні, звільнити голову правління ПАТ "Укрнафта" Марка Ролінса - питання про звільнення може вирішуватися тільки на загальних зборах акціонерів компанії. Про це йдеться в документі, текст якого має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

"Також варто відзначити, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" не є органом управління ПАТ "УКрнафта", а є лише одним із акціонерів цього Товариства, який володіє 50% плюс 1 акція статутного капіталу товариства і має права, визначені чинним законодавством та Статутом ПАТ "Укрнафта"... Відповідно до Статуту ПАТ "Укрнафта" прийняття рішення про припинення повноважень голови правління належать до компетенції загальних зборів акціонерів Товариства", - йдеться в документі.

"Нафтогаз" відмовився звільняти Роллинса на вимогу ГФС

"Нафтогаз" відмовився звільняти Роллинса на вимогу ГФС

Нагадаємо, раніше Державна фіскальна служба України звернулася до НАК "Нафтогаз України" з вимогою розірвати контракт з головою "Укрнафта" Марком Роллинсом.

В документі на ім'я голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва зазначалося, що на сьогодні податковий борг "Укрнафта" складає 10,6 млрд гривень, і за час керівництва Роллинса він збільшився на 2 млрд гривень. Також у документі вказувалося, що Офіс великих платників податків неодноразово звертався до Роллинсу з питання погашення податкового боргу, однак останній не вжив заходів щодо його погашення, чим порушує українське законодавство.