ua en ru

"Нафтогаз" оголосив про початок поставок газу в Україну двома західними трейдерами

"Нафтогаз" оголосив про початок поставок газу в Україну двома західними трейдерами Фото: Андрій Коболєв

"Блакитне паливо" імпортуватиметься не до кордону, а з подальшим розмитненням і перепродажем усередині України

В Україні сьогодні, 24 вересня, розпочинає роботу тандем двох західних газових трейдерів. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв у Facebook.

Як зазначається, тандем західних трейдерів буде імпортувати газ в Україну не до кордону, а з подальшим розмитненням і перепродажем споживачам усередині країни.

"Незважаючи на важку економічну ситуацію в Україні. Незважаючи на жорстке регулювання валютних операцій. Незважаючи на відсутність достатньої прогнозованості подальшого ходу реформи ринку", - зазначив Коболєв.

Про яких саме трейдерів йде мова, глава "Нафтогазу" не уточнив. "Це дійсно конфіденційна інформація в нашому випадку. Але ринок згодом себе проявить", - уточнив Коболєв.

Завтра на українському газовому ринку починає працювати тандем двох західних газових трейдерів, який вперше скористався ...

Posted by Andriy Kobolyev on 23 вересня 2015 р.

Як повідомлялося, американський газовий трейдер TrailStone, що входить до американського приватного фонду Riverstone Holdings LLC, планує вийти на український ринок восени.

Нагадаємо, Україна за 7 місяців імпортувала 7,8 млрд куб. м газу майже на 2,3 млрд дол.