ua en ru

Американський газовий трейдер TrailStone планує вийти на український ринок восени

Американський газовий трейдер TrailStone планує вийти на український ринок восени Фото: американський газовий трейдер TrailStone планує вийти на український ринок восени

Співпраця "Нафтогазу" та TrailStone розпочалася у серпні 2014 року

Учора, 13 липня, у ході першого Американсько-українського бізнес-форуму у Вашингтоні старший партнер американської компанії TrailStone Білл Гебхардт заявив про намір його компанії розпочати надавати послуги з купівлі та продажу газу на українському ринку вже у жовтні цього року. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Зазначається, що TrailStone вітає дії української влади з лібералізації внутрішнього ринку газу і готується до виходу на газовий ринок України.

"Наш досвід свідчить, що такі реформи, які зараз впроваджуються в Україні, ведуть до покращення ринкових умов для споживачів та збільшення інвестицій у газову галузь", - сказав Гебхардт.

За словами голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва, це знакова подія, яка свідчить про високу оцінку інвесторами кроків з лібералізації ринку газу та подолання корупції, які здійснювались протягом останнього року.

"Ми раді, що зусилля України по реформуванню газової галузі починають приносити результати. На європейському ринку TrailStone є нашим постачальником, на українському - це конкурент. Але його вихід на наш ринок - дуже позитивна подія для українських споживачів та виробників газу. Робота на нашому ринку такого великого міжнародного трейдера як TrailStone сприятиме забезпеченню стабільних надходжень газу, збільшить ліквідність та ефективність нашого ринку. Саме цього і прагнула наша команда, просуваючи реформу газового сектору в Україні", - зазначив Коболєв.

Повідомляється, що TrailStone - група компаній, що спеціалізуються на енергетичній логістиці та торгівлі, інвестиціях у видобуток нафти та газу, а також управлінні активами в енергетичному секторі. Має офіси в Лондоні, Берліні, Сіднеї, Остині та Нью-Йорку. Входить до американського приватного фонду Riverstone Holdings LLC. В Європі TrailStone є активним гравцем на ринку газу та електричної енергії та є зареєстрованим членом на багатьох європейських товарних біржах. Співпраця "Нафтогазу" та TrailStone розпочалася у серпні 2014 року.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив бізнесменів із США взяти участь у приватизації в Україні.