ua en ru

"Нафтогаз" і компанії Фірташа підписали світові угоди щодо газового боргу

"Нафтогаз" і компанії Фірташа підписали світові угоди щодо газового боргу Фото: "Нафтогаз України"

"Нафтогаз" сьогодні отримав перший платіж в сумі 385 млн грн

НАК "Нафтогаз України" та ДК "Газ України", з одного боку, група компаній Ostchem, з іншого, 16 вересня підписали мирові угоди, затверджені судовими рішеннями, щодо графіка погашення заборгованості та умов відновлення газопостачання підприємствам групи Ostchem. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Уся заборгованість ПАТ "АЗОТ" та ПАТ "Рівнеазот" (включаючи штрафні санкції та інші нарахування, передбачені законодавством України) в загальному розмірі 2,96 млрд грн має бути сплачена до кінця січня 2016 року. Сьогодні "Нафтогаз" отримав перший платіж в сумі 385 млн грн згідно затвердженого графіка. Після цього постачання газу хімічним підприємствам групи були розблоковані", - йдеться в повідомленні.

Заборгованість підприємств Ostchem перед "Нафтогазом" і "Газом України" була сформована в 2006-2011 рр. і не погашалася до сьогоднішнього дня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" готова відновити постачання газу підприємствам групи Ostchem черкаського ПАТ "Азот" та ПАТ "Рівнеазот" на умовах 100% передоплати. В кінці квітня 2015 р. газ цих підприємств був заарештований за рішенням суду у зв'язку з наявністю у них боргу за газ, поставлений ДК "Газ України" і "Нафтогазом" з 2009 р.