ua en ru

"Нафтогаз" готовий відновити подачу газу заводам Фірташа на умовах передоплати

"Нафтогаз" готовий відновити подачу газу заводам Фірташа на умовах передоплати Фото: український бізнесмен Дмитро Фірташ

У свою чергу у Фірташа скаржаться на складне фінансове становище підприємств

НАК "Нафтогаз України" готова відновити постачання газу підприємствам групи Ostchem черкаського ПАТ "Азот" та ПАТ "Рівнеазот", які належать українському бізнесмену Дмитру Фірташу, на умовах 100% передоплати. Про це повідомляє прес-служба НАК.

"Наприкінці квітня 2015 р. газ цих підприємств був заарештований за рішенням суду у зв'язку з наявністю у них боргу за газ, поставлений ДК "Газ України" та "Нафтогазом" з 2009 р. Загальна сума боргу, за яким вже було прийнято рішення суду або триває судовий розгляд, становить близько 2,39 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в НАК, з початку 2014 р. відбулося близько 150 судових засідань різних інстанцій, на яких представники Group DF вимагали відстрочити виконання рішень судів про оплату на строк від 3 до 10 років, посилаючись на складне фінансове становище підприємств.

"Ми розуміємо, що від роботи цих підприємств залежить благополуччя десятків тисяч людей. Тому готові постачати газ заводам групи, незважаючи на накопичені борги, за умови передоплати", - підкреслив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Нагадаємо, робота черкаського "Азоту" та "Рівнеазоту" була зупинена вчора.