ua en ru

НАЕР: ЄС готовий надати Україні 70 млн євро на програму енергозбереження та технічну допомогу

Представник Делегації ЄС в Україні Ганс Райн передав голові Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) Миколі Пашкевичу попередній звіт консультантів групи "Кові" стосовно підтримки програми "Бюджетної підтримки", згідно з якою Європейська Делегація готова надати Україні грант у розмірі 63 млн євро на програму енергозбереження та 7 млн євро на технічну допомогу. Про це повідомляє прес-служба НАЕР.
У ході зустрічі голови НАЕР з представниками Делегації Європейскього Союзу в Україні та групи Світового Банку одним з головних стало також питання впливу проведеної в Україні адміністративної реформи на подальший розвиток НАЕР. М.Пашкевич зазначив, що в зв'язку з реорганізацію НАЕР буде ліквідовано Державну інспекцію з енергозбереження.
Її основні функції, зокрема моніторинг енергоефективних проектів, дослідження ринку послуг і товарів у сфері енергоефективності, зниження енергоємності товарів та послуг, в першу чергу, монопольного виробництва, популяризація запровадження енергоефективних технологій та використання відновлюваних джерел енергії будуть передані представництвам НАЕР у регіонах, які створять найближчим часом. "Разом з тим, реорганізація сприятиме посиленню функцій Агентства у напрямку використання відновлюваних джерел енергії", наголосив М.Пашкевич.