ua en ru

В СБУ опублікували розповідь свідка доставки найманців "ПВК Вагнера" в Сирію

В СБУ опублікували розповідь свідка доставки найманців "ПВК Вагнера" в Сирію Ілюстративне фото (kmu.gov.ua)

На українському кордоні піймали екс-військового з РФ

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) провели допит у справі про переправлення Військово-морськими силами Росії найманців приватної військової компанії "Вагнер" в Сирію. Про це йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою СБУ.

Зокрема, повідомляється, що раніше при спробі перетнути кордон були затримані двоє чоловіків, один з яких виявився громадянином Росії з документами, що підтверджують його участь у військовій операції в Сирії.

"Правоохоронці затримали двох чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон. Одним із затриманих виявився громадянин України. Інший - громадянин РФ, який мав при собі військовий квиток із записом про нагородження за участь у військовій операції в Сирії. Колишній військовий РФ СБУ повідомив, що під час служби за контрактом у 2015-2017 роках на ракетному крейсері "Варяг" неодноразово брав участь у переправленні у Сирію бойовиків ППК "Вагнер" з важким озброєнням і боєприпасами", - повідомляють в спецслужбі.

Також прес-служба уточнює, що на даний момент триває збір фактів про злочини російських найманців на Донбасі, в Сирії та інших країнах для передачі матеріалів в

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, стала відома схема перевезення до Сирії найманців з Росії.