ua en ru

Над Вашингтоном берегова охорона США в третій раз за тиждень перехопила цивільний літак

Вертольоти берегової охорони США виявили і перехопили невеликий літак, який без дозволу виконував політ у закритій для польотів зоні поблизу Вашингтона. Про це повідомляє радіостанція "Голос Америки".

Представники Міністерства оборони повідомляють, що наказали пілотові направити літак у бік міста Аннаполіс в штаті Меріленд, де він зустрінеться з представниками служби безпеки.

Подробиці інциденту поки невідомі. Однак це вже третій випадок за тиждень, коли цивільний літак перетинає закриту для польотів зону. У минулу суботу два винищувачі F-15 перехопили літак, який пролітав неподалік від президентської резиденції в Кемп-Девіді в штаті Меріленд, де в цей час знаходився Барак Обама зі своєю сім'єю.

Зазвичай в таких випадках, якщо вина пілота в інциденті доведена, йому, крім інших покарань аж до кримінальної відповідальності, може загрожувати штраф у розмірі до 100 тис. дол.

Крім того, перехоплювачі можуть збити такого порушника, якщо пілот відмовиться підкоритися їх вимогам або маневри повітряного судна будуть виглядати підозріло.