ua en ru

Розпочався офіційний візит В.Януковича до Японії

Розпочався офіційний візит Президента України Віктора Януковича до Японії. 18-19 січня глава Української держави перебуватиме у м. Токіо, де планується аудієнція в Імператора Японії Акіхіто, проведення комплексних переговорів з прем'єр-міністром Японії Н.Каном та зустрічей зі спікером палати представників парламенту Японії Т.Йокоміті та головою палати радників парламенту Японії Т.Нісіока. У ході згаданих заходів буде обговорено широкий спектр питань співробітництва між Україною та Японією та визначено алгоритм спільних дій на перспективу, повідомляє прес-служба глави держави.

Передбачається виступ Президента України у штаб-квартирі Японської федерації бізнесу «Кейданрен» у рамках двостороннього бізнес-форуму за участю керівництва провідних корпорацій Японії.

19-21 січня глава держави відвідає мм. Кіото та Осака.
Програма перебування глави Української держави передбачає, серед іншого, зустріч з керівництвом префектур і міст Кіото та Осака, в ході яких будуть обговорені перспективні напрямки взаємодії, передусім - на міжрегіональному рівні.
Крім того, запланований виступ Президента України щодо поточної ситуації в Україні та її зовнішньополітичних пріоритетів перед професорсько-викладацькими та студентськими колами одного з провідних вищих навчальних закладів Японії - Кіотського університету.

У рамках візиту Президента України до Японії передбачається підписання низки двосторонніх документів, спрямованих на поглиблення співробітництва та реалізацію конкретних проектів, зокрема Спільної заяви щодо українсько-японського глобального партнерства та Кредитної Угоди між Публічним акціонерним товариством «Державний експортно-імпортний банк України» (Укрексімбанк) та Японським банком міжнародного співробітництва (ЯБМС) щодо відкриття другої кредитної лінії.

Чільна увага в ході візиту приділятиметься уможливленню залучення потужних інвестиційних та технологічних можливостей Японії та її адміністративних одиниць для забезпечення модернізації української економіки, розвитку інфраструктури, започаткування конкретних масштабних спільних проектів, зокрема в рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а також прийняття рішень стосовно створення сприятливих умов для подальшого зростання обсягів двостороннього товарообігу.