ua en ru

Початок опалювального сезону під загрозою зриву через борг тепловиків, - "Вінницягаз"

Початок опалювального сезону під загрозою зриву через борг тепловиків, - "Вінницягаз" Початок опалювального сезону під загрозою зриву через борг тепловиків, - "Вінницягаз"

З початку року КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго" накопичило перед ПАТ "Вінницягаз" заборгованість у розмірі 7 мільйонів гривень, що може привести до зриву опалювального сезону. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, в серпні цього року ПАТ "Вінницягаз" змушене було звернутися до суду з позовною заявою щодо стягнення заборгованості у розмірі 7 мільйонів гривень із комунального підприємства "Вінницяміськтеплоенерго". Перше судове засідання у даній справі відбулося на початку вересня, проте вінницькі тепловики звернулися до суду із клопотанням відтермінувати слухання. Найближчим часом відбудеться повторне судове засідання у даній справі.

"Сьогодні ми звертаємося до усіх вінничан і пояснюємо причини та можливі наслідки вкрай неприємної ситуації, яка складається у газорозподільної компанії із міськими теплокомуненерго. Річ у тім, що 7-мільйонна заборгованість тепловиків за розподіл природного газу стає на заваді у здійсненні ПАТ "Вінницягаз" комплексу заходів із підготовки газових мереж області до стабільного функціонування в осінньо-зимовий період. Мова йде, зокрема, про капітальний ремонт, реконструкцію систем газопостачання та споруд на них, що передбачено інвестиційною програмою підприємства на 2016 рік", - розповідає голова правління ПАТ "Вінницягаз" Олександр Кривак.

За даними прес-служби, окрім загрози вчасного подачі тепла до осель вінничан та забезпечення гарячого водопостачання, заборгованість тепловиків негативно відображається і на стабільній роботі газорозподільної компанії.