ua en ru

Початок епідемії грипу в Україні очікується наприкінці листопада - на початку грудня, - Мінохорониздоров'я

Медики прогнозують початок епідемії грипу та гострих респіраторно-вірусних захворювань в Україні наприкінці листопада - на початку грудня. Про це заявив завідувач Центру грипу та ГРВІ Центральної санітарно-епідеміологічної станції Міністерства охорони здоров'я України Андрій Александрін, повідомляє радіо "Свобода".
"Як свідчить багаторічна динаміка, зростання захворюваності саме на грип розпочинається наприкінці листопада - на початку грудня, коли встановлюється мінусова температура, й люди не адаптовані до неї", - повідомив Александрін.
Він зазначив, що за підсумками тижня з 24 по 30 жовтня в Україні зареєстровано 160,5 тисяч хворих на ГРВІ, з них 64% - діти. Водночас серед захворілих лабораторно не підтверджено жодного випадку захворювання на грип, тобто поки що в Україні циркулюють лише респіраторно-вірусні інфекції. "Вірус грипу на території України ще не циркулює", - зазначив Александрін.
Однак, за його словами, кампанія з вакцинації проти грипу розпочалася з 40-го тижня, тобто близько місяця тому. На сьогодні в Україні вакциновано проти грипу 45 тисяч осіб, це лише 0,1% усього населення. З них 44% отримали щеплення за рахунок місцевих бюджетів, 37% - за кошти підприємств і лише 13% - за власні кошти.