ua en ru

Начальника Іллічівського морпорту оголошено в розшук

Начальника ДП "Іллічівський морський торговельний порт" Костянтина Лавриненка оголошено в розшук. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.
Згідно повідомленню, прокуратурою Одеської області розслідується кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДП "Іллічівський морський торговельний порт" при укладанні та виконанні договору підряду на проведення будівельних робіт з реконструкції причалу і будівництва берегоукріплення для одного із терміналів порту.
У ході розслідування цієї справи встановлено, що колишній начальник порту грубо порушуючи вимоги закону України "Про здійснення державних закупівель", відповідно до якого умови договору про закупівлю не повинні відрізнятися від змісту пропозиції конкурсних торгів та не повинні змінюватися після підписання договору про закупівлю до повного виконання зобов'язань сторонами, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби на користь товариства з обмеженою відповідальністю, яке виступало підрядником, підписав низку додатків до договору підряду, якими істотно змінені умови договору.
Внаслідок таких дій без фактичного виконання вказаним товариством будівельних робіт на його банківський рахунок портом незаконно перераховано 65 млн грн, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом інтересам державного підприємства та спричинило тяжкі наслідки.