ua en ru

З початку запуску автоматичного відшкодування ПДВ платникам виплачено 127 млрд гривень, - Данилюк

З початку запуску автоматичного відшкодування ПДВ платникам виплачено 127 млрд гривень, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (КМУ)

Близько 90% заявок виконуються протягом 30 днів

За рік з запуску онлайн Реєстру автоматичного відшкодування ПДВ платникам було виплачено близько 127 млрд гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Незважаючи на великий опір, ми запустили реєстр і він працює. Бізнес вчасно і регулярно отримує свої кошти і може краще планувати свою роботу. За час роботи нового порядку відшкодування ПДВ бізнесу було відшкодовано майже 127 млрд гривень", - написав міністр.

Він також відзначив значне скорочення строків виплат. Так, зараз майже 90% заявок відшкодовується в 30-денний термін.

"Раніше підприємці були змушені платити хабарі, щоб отримати свої кошти і ще невідомо було, коли можна було очікувати відшкодування. Місяць, два, три, півроку ... Зараз зовсім інший підхід", - підкреслив Данилюк.

Глава Мінфіну також повідомив, що відомство напрацювало і передало на розгляд парламенту законопроект, який дозволить відшкодувати бізнесу, так сказати, "старі борги".

Так, законопроект №7518, передбачає прозорий та зрозумілий порядок відшкодування заявок, внесених до тимчасового реєстру.

Success story: Реформа, яка реально працює... Рік тому ми запустили онлайн Реєстр автоматичного відшкодування ПДВ....

Опубліковано Олександром Данилюком 4 квітня 2018 р.

Нагадаємо, з початку 2018 року відшкодування ПДВ збільшилось на 25%, порівняно з минулим роком і склало 33,65 млрд гривень, що на 25%, у тому числі відшкодування за березень склало 10,1 млрд гривень порівняно з 11,51 млрд грн у лютому цього року і 9,92 млрд гривень - у березні минулого.