ua en ru

З початку вересня кількість порушень режиму тиші у зоні АТО знизилася, - Хуг

З початку вересня кількість порушень режиму тиші у зоні АТО знизилася, - Хуг Фото: у зоні АТО спостерігається відносно спокійна ситуація

Імовірність повернення до високого рівня насильства все ще залишається

З початку навчального року ОБСЄ фіксує зниження кількості порушень режиму тиші у зоні антитерористичної операції. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вперше з початку травня в більшості районів Луганської і Донецької областей спостерігається відносно спокійна ситуація. Наприклад, у понеділок ми зафіксували лише 5 вибухів по всій території Донецької області, відносно спокійна ситуація спостерігалася і в Луганській області. Жодного порушення режиму тиші не спостерігалося в суботу, в неділю було зафіксовано лише 3 поодиноких постріли зі стрілецької зброї", - повідомив Хуг.

За його словами, з початку навчального року рівень насильства знизився до відносно низького показника, однак все ще залишається ймовірність повернення до високого рівня насильства. До того ж не були усунені ніякі ризики, зброя залишається близько ліній розмежування, на значних ділянках сховані міни, сторони перебувають дуже близько один до одного.

Крім того, Хуг зазначив, що бойовики продовжують перешкоджати роботі моніторингових груп ОБСЄ.

"Режим тиші ще порушується, оскільки сторони не довіряють один одному", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО за 7 вересня загиблих і поранених серед українських військових немає.