ua en ru

З початку року стягнуто більше 1 млрд гривень аліментів, - Мін’юст

З початку року стягнуто більше 1 млрд гривень аліментів, - Мін’юст Фото: Світлана Глущенко (youtube.com)

Через несплату аліментів у розшук оголосили 8778 українців

З початку 2018 року державні виконавці стягнули з неплатників аліментів 1,1 млрд гривень. Про це повідомила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко, передає прес-служба міністерства.

"Завдяки закону #чужихдітейнебуває державними виконавцями з неплатників аліментів стягнуто 1,1 млрд грн. З них 355 млн грн стягнуто завдяки застосуванню встановлених законом обмежень", - зазначається у повідомленні.

Замміністра повідомила, що з початку дії законодавчих нововведень, тобто, з 6 лютого, держвиконавцями винесено 118 140 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, 119 231 - у праві керувати транспортними засобами, 119 116 - у праві користування зброєю, 119 120 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання. Також судом винесено 528 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

Крім того, через несплату аліментів у розшук оголосили 8 778 українців.

Нагадаємо, раніше голова Мін’юсту Павло Петренко повідомив, що у парламент був внесений пакет законопроектів щодо захисту прав дитини, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.