ua en ru

З початку року в Україні припинили роботу понад 200 гральних закладів, - Шкіряк

До початку 2015 р. в Україні припинена робота 205 гральних закладів. Про це в ході брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2015 році, тобто з початку року відкрито 218 кримінальних справ за статтею 203 ч. 2 "Заняття гральним бізнесом" Кримінального кодексу України. 51 людина повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення і 55 справ направлено до суду з обвинувальними актами, в тому числі щодо однієї організованої зловмисної групи (у Запорізькій області). З початку року припинено діяльність 205 гральних закладів, з них 4 казино, 9 покерних клубів, 36 залів гральних автоматів, 75 інтерактивних клубів і 81 букмекерська контора", - заявив Шкіряк.

За його словами, у правопорушників вилучено 1 тис. 279 одиниць грального обладнання, в тому числі 482 гральних автомата, 756 одиниць комп'ютерної техніки, 36 столів для гри в покер, 5 рулеток і 202 тис. грошових коштів отриманих від незаконної діяльності.

"Більше 200 гравців притягнуті до адміністративної відповідальності за статтею 161 кодексу України про адміністративні правопорушення за участю азартних ігор. До кримінальної відповідальності у поточному році за вироком суду вже притягнуто 6 організаторів грального бізнесу, на яких накладено фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму понад 1 млн грн. Щодо однієї юридичної особи організатора бізнесу в окружний адміністративний суд органами внутрішніх справ подано позов щодо накладення на нього фінансових санкцій у розмірі 9,2 млн грн за зайняття забороненою діяльністю відповідно до закону України про заборону грального бізнесу", - розповів Шкіряк.

Нагадаємо, в Україні з початку 2014 р. була припинена діяльність понад 2,3 тис. гральних закладів.