ua en ru

З початку року збитки від розкрадань в "Укрзалізниці" склали 44 млн гривень

З початку року збитки від розкрадань в "Укрзалізниці" склали 44 млн гривень Фото: "Укрзалізниця" (wikimedia.orgNeu-Zwei)

У 2016 році цей показник становив понад 50 млн гривень

З початку року залізниця України зазнала збитків від розкрадань на загальну суму 44 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Зловмисники викрадають кабель залізничної сигналізації та зв'язку, дросель-трансформатори, розбирають обладнання верхньої будови колії, через вандалізм страждають вікна пасажирських поїздів та лінзи світлофорів тощо", - йдеться в повідомленні.

Для порівняння, у 2016 році цей показник становив понад 50 млн гривень, а в 2015-му - 35 млн гривень.

"На жаль, лише 53% таких втручань класифікуються як злочини і лише незначна кількість таких правопорушень доходить до розгляду судовими інстанціями та винесення відповідного рішення", - додали в держпідприємстві.

Як розповіли в компанії, в кінці вересня 2017 злочинці зрізали охоронні пристрої на шляхопроводі перегону Верхньодніпровськ - Верхівцеве на швидкісному ходу Інтерсіті+ № 734/733 Київ - Покровськ.

"Було демонтовано 80 метрів пристрою потрібен для безпечного проходу коліс поїзда у разі сходження з рейок. Залізничники ліквідували пошкодження, проте в області вичерпуються всі резерви і можливості по відновленню наслідків злочинного вандалізму", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 24 жовтня Господарський суд міста Києва задовольнив позов Національного антикорупційного бюро України та визнав недійсним договір поставки між ДП "Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України" (УПП УЗ) та ВАТ "Коростенський завод залізобетонних шпал". Прийняття такого рішення дозволить повернути "Укрзалізниці" 26 млн гривень, які вона переплатила.