ua en ru

З початку року до місцевих бюджетів сплачено 19 млрд гривень єдиного податку

З початку року до місцевих бюджетів сплачено 19 млрд гривень єдиного податку Фото: логотип ДФС (ch.sfs.gov.ua)

Найбільше єдиного податку сплатили ФОПи

Протягом восьми місяців 2018 року платники, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили 19 млрд гривень єдиного податку. Про це повідомили у прес-центрі Державної фіскальної служби (ДФС).

Зазначається, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року сума надходжень зросла на 25%. За 8 місяців 2017 року цей показник складав 15,2 млрд гривень.

"Переважну більшість сплаченого податку забезпечили фізичні особи-підприємці - 13,5 млрд гривень. Це на 28,3%, або майже на 3 млрд гривень перевищує відповідний показник 2017 року", - уточнили в ДФС.

У той же час юридичні особи-підприємці сплатили за цей період 5,5 млрд гривень, що на 17%, або на 0,8 млрд гривень більше минулорічних показників.

"Із загальної суми єдиного податку 3,1 млрд гривень було сплачено платниками у серпні 2018 року. Динаміка зростання порівняно з серпнем минулого року -додатково 0,6 млрд гривень. З цієї суми фізичними особами спрямовано 2,3 млрд гривень, юридичними - 0,8 млрд гривень", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, як раніше повідомляло РБК-Україна, фізичні особи протягом січня-серпня 2018 року сплатили до місцевих бюджетів 582,5 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.