ua en ru

З початку року до держбюджету надійшло 1 млрд гривень від оренди держмайна

З початку року до держбюджету надійшло 1 млрд гривень від оренди держмайна Фото: від оренди держмайна бюджет отримав понад 1 млрд гривень (facebook)

На сьогодні в базі ФДМ пропонується орендувати більш 5 тис. об'єктів

За станом на 22 грудня, Фонд державного майна забезпечив надходження до бюджету 1,041 млрд гривень від оренди державного майна. Про це повідомляє прес-служба фонду.

За словами голови ФДМ Віталія Трубарова, це один із кращих показників за всі роки, що фонд передає майно в оренду і збігається з раніше прогнозованими.

"Сьогодні в базі фонду 5813 об'єктів, які можна взяти в оренду. Вони всі розміщені на сайті ФДМ у відкритому доступі. І Фонд зацікавлений у тому, щоб органи управління передавали якомога більше об'єктів для оренди. Поряд з приватизацією оренда є дієвим механізмом для розвитку державного майна", - зазначив Трубаров.

Нагадаємо, Фонд державного майна затвердив перелік підприємств, що підлягають приватизації в 2018 році.

зокрема, до переліку входить низку енергетичних компаній, а саме, "Сумихімпром", Львівський завод "Автонавантажувач", "Оснастка", "Криворізька теплоцентраль", "Львівська вугільна компанія", "Запорізький титано-магнієвий комбінат" та інші.