ua en ru

З початку агресії РФ гаранти Будапештського меморандуму зробили недостатньо для України, - Волкер

З початку агресії РФ гаранти Будапештського меморандуму зробили недостатньо для України, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

За його словами, США, Франція та Великобританія мали зробити більше

З початку агресії Російської Федерації країни-гаранти Будапештського меморандуму зробили недостатньо для України. Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів по Україні Курт Волкер у інтерв'ю "Голос Америки".

"Всі сторони звичайно відповідальні за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в обмін на те, що вона віддала свою ядерну зброю, але країна-порушник – це Росія. Так, я погоджуюсь з вами - США, Франція та Великобританія мали зробити більше. Потрібно було діяти негайно – це важливо для України і для принципу нерозповсюдження ядерної зброї. На жаль, коли Росія вторглась, ми недостатньо зробили і не звернулись до цієї угоди", - зазначив Волкер.

Він додав, що його мета - допомогти поновити територіальну цілісність України.

"Ми є там, де ми є, і маємо тепер рухатись вперед. Моя мета, викладена держсекретарем Тіллерсоном та міністром Маттісом, допомогти поновити територіальну цілісність України. Якщо ми це зробимо - це буде крок в напрямку до виконання Будапештських домовленостей", - зазначив спецпредставник.

Нагадаємо, Волкер заявив, що США не визнають анексію Криму навіть після того, як Російська Федерація поверне окуповані райони Луганської та Донецької областей.