ua en ru

США не визнають анексію Криму навіть після того, як Росія поверне Донбас, - Волкер

США не визнають анексію Криму навіть після того, як Росія поверне Донбас, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/cwa.events)

Волкер заявив, що немає різниці між окупацією Криму та окупацією Донбасу

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів по Україні Курт Волкер заявив, що США не визнають анексію Криму навіть після того, як Російська Федерація поверне окуповані райони Луганської та Донецької областей. Про це він заявив в інтерв'ю "Голос Америки".

"Мій підхід полягає в тому, що немає різниці між окупацією Криму та окупацією Донбасу. Це - російське вторгнення і російська окупація. Єдина різниця в тому, що росіяни визнають, що вони анексували Крим. Зрештою, це питання принципу, в реальності це те ж саме. Якщо ми зможемо досягти прогресу в одній сфері - на Донбасі - давайте це зробимо. Давайте досягнемо прогресу, давайте повернемо цю територію. У той же час, це не змінює нашу відмову визнавати анексію Криму і легітимізувати дії Росії", - заявив Волкер.

В новій доповіді управління верховного комісара ООН з прав людини ООН звинувачує Росію у грубих порушеннях прав людини у Криму. Мирослава Ґонґадзе мала нагоду розпитати Курта Волкера, чому немає всеохоплюючої угоди щодо всіх окупованих територій в Україні?

Опубліковано chastime 25 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що США виступають проти "заморожування" питання анексії Криму.

Так, Волкер, коментуючи заяву голови Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера щодо "заморозки" питання анексії Криму, заявив, що немає різниці між окупацією Криму і Донбасу.

Він також зазначив, що метою США є досягнення прогресу у встановленні миру і українського суверенітету на Донбасі і в Криму. При цьому він додав, що прогрес по одному напрямку не повинен прямо залежати від прогресу по іншому.