ua en ru

Розпочав роботу сайт реєстру збитків інфраструктури в зоні АТО

Почав роботу сайт "Єдиного реєстру збитків інфраструктури в зоні АТО", задача якого полягає в зборі інформації про об'єкти Донецької і Луганської областей, зруйновані у ході бойових дій. Про це повідомив народний депутат України, голова громадської організації "Громадянська ініціатива" Валерій Омельченко.

"З моменту оголошення ініціативи про створення "Єдиного реєстру збитків інфраструктури в зоні АТО" ми вже отримали сотні повідомлень від громадян про зруйновані об'єкти. Зараз отриману інформацію перевіряють і уточнюють волонтери, надалі вона буде розміщена у відкритому доступі на сайті реєстру", - зазначив він.

"Вражають масштаби руйнувань, за якими стоять людські долі і життя. Дитячі сади, церкви, лікарні, школи. Найбільше руйнувань - в житлових будинках. Відновлювати все це доведеться роками, але вже зараз треба покласти початок цьому процесу. Одним з головних аспектів є публічність і відкритість даної інформації. Громадяни мають право знати об'єктивну ситуацію, наскільки зруйнований Донбас, і якими ресурсами держава буде його відновлювати", - резюмував Омельченко.

За його словами, реєстр стане корисний людям, які виїхали з зони АТО, втратили зв'язок і хочуть дізнатися, як йдуть справи з конкретними житловими будинками, соціальними або промисловими об'єктами.

Нагадаємо, що для внесення об'єктів до реєстру потрібні наступні відомості: адреса об'єкта, його короткий опис об'єкта, опис шкоди з зазначенням дати нанесення ушкоджень, що підтверджують фото-або відеоматеріали.

Інформацію можна додати безпосередньо на сайті www.реестр.укр або надіслати будь-якого з адрес електронної пошти: reestr.ato@ukr.net, reestr.ato@i.ua, reestr.ato@mail.ru, reestr.ato@yandex.ru

Зазначається, що вся зібрана інформація знаходиться у відкритому доступі для громадян.