ua en ru

Розпочав роботу портал електронних петицій до Київради

Розпочав роботу портал електронних петицій до Київради Фото: електронні петиції

Петиції, які наберуть 10 тис. підписів за 90 днів, будуть розглянуті відповідними органами

Портал електронних петицій до київської міської ради сьогодні, 2 листопада, розпочав роботу в повноцінному форматі. Портал петицій для киян доступний за адресою https://petition.kievcity.gov.ua/.

"У понеділок, 2 листопада, почне свою роботу портал, на якому кияни зможуть зареєструвати електронні петиції", - йдеться у повідомленні Київради.

Зазначимо, до цього, протягом декількох днів портал електронних петицій для киян працював у тестовому режимі, усувалися недоліки і налагоджувалася технічна складова. Проте вже сьогодні, 2 листопада, портал заробив у повноцінному режимі.

Після реєстрації електронної петиції на веб-сайті, вона повинна набрати 10 тис. електронних підписів протягом трьох місяців з моменту публікації, а після цього буде розглянута органами або посадовими особами, яким воно адресовано, профільними постійними комісіями Київради та винесена на пленарне засідання.

При цьому петицію, яка не набрала необхідної кількості голосів, автор може винести на обговорення знову.

Електронні звернення або петиції, які містять наклеп і образи, заклики до розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі, насильницької зміни державного ладу не будуть реєструватися.

Відзначимо, на даний момент найбільше підписів (2 тис. 291) зібрала петиція "Виключити нищення історичних пам'яток у місті Києві". За інші петиції проголосувало менше 10 киян.

Нагадаємо, 29 серпня 2015 року запрацював сервіс електронних петицій до Президента України.

28 жовтня подібний сервіс з'явився на сайті Верховної Ради.