ua en ru

На сайті Ради з'явився сервіс електронних петицій

На сайті Ради з'явився сервіс електронних петицій Фото: Володимир Гройсман

З російських доменів користувачі не зможуть створювати ні петиції, ні підписувати їх

На сайті Верховної Ради України з'явився сервіс електронних петицій, наразі розділ працює у тестовому режимі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

"Сьогодні на офіційному сайті в тестовому режимі запрацював сервіс електронних петицій. Тепер кожен громадянин, зареєструвавшись, може створити нову петицію до Парламенту або підписати вже створену. Для зручності вони будуть відсортовані за сферами (темами). І ще одна важлива деталь - з російських доменів користувачі не зможуть створювати ні петиції, ні підписувати їх", - йдеться у повідомленні.

Гройсман також зазначив, що в цілому мета парламенту полягає у тому, щоб з допомогою е-технологій зробити роботу максимально прозорою та ефективною.

"Ми уже запровадили раніше "Електронний протокол", сервіс "Стоп прогульник!", а з 19 жовтня на сайті публікуються всі депутатські запити", - повідомив він.

Як повідомляється, зараз триває робота над створенням електронного робочого місця депутата, переведенням розгляду законопроектів до другого читання в електронний вигляд, забезпеченням он-лайн трансляцій засідань комітетів тощо.

Продовжуємо реалізацію проекту "Електронний парламент" у Верховній Раді. Сьогодні на офіційному сайті в тестовому режимі...

Posted by Volodymyr Groysman on 28 октября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 29 серпня Петро Порошенко затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованому главі держави, і дав старт роботі відповідного сайту.